Tento web byl vytvořen exkluzivně pro skvělé víno Primitivo di Manduria 365 DOP,
které je mezi zákazníky velmi žádané.
Pokud si přejete prohlédnout kompletní nabídku
s kvalitními víny z celé Itálie, navštivte

365 PRIMITIVO DI MANDURIA DOP
RISERVA
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 15%
Odrůda: 100% Primitivo
Víno bohaté chuti se sametově hladkou tříslovinou, vyrobené z modré odrůdy Primitivo.
Ceněné u znalců vína.
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Apulie, Salento
Klasifikace: Primitivo di Manduria DOP
Oblast produkce: Víno pochází ze samého srdce jihoitalského Salenta, na půli cesty mezi
Jónským a Jaderským mořem. Tato oblast se nachází v těsné blízkosti přírodní rezervace zvané
Torre Colimena, která je mimo jiné známá i výskytem vzácných druhů vodních želv.
Víno odráží specifický charakter tohoto místa, po 365 dní v roce. Unikátnost místního terroiru
spočívá v mimořádném slunečním světle, osvěžujících a vytrvalých váncích proudících z obou moří
a ve specifickém podloží - ze 70% bílé vápencové skály a ze 30% jílovitá červená půda (typická pro
oblast Salenta). Vinice se rozprostírají kolem starodávné budovy "Masseria", postavené v 16. století.
Jako systém vedení se používá GUYOT.
Výnosnost na ha je záměrně limitovaná s důrazem na kvalitu hroznů.
Vinifikace: Vinobraní se provádí ručně od začátku září do 9. října.
Hrozny jsou odstopkovány a velmi jemně vylisovány. Macerace. Fermentace probíhá při kontrolované
teplotě. Víno zraje 12 měsíců v barikových sudech a další roky zjemňuje svůj charakter v lahvi.
Charakteristické znaky: Víno provází výrazná rubínová barva s pomerančovými odlesky.
Bohatou vůni s tóny švestek a drobného lesního ovoce doplňuje jemné aroma se stopami balzamika,
bylinek a bílého pepře. Na patře je plné, vyvážené a měkké s živými, ale dobře integrovanými
tříslovinami. Vynikající perzistence.
Gastronomie: Hodí se ke grilovanému červenému masu a k těstovinám s rajčatovou omáčkou.
Velmi dobrý společník k vyzrálým sýrům, pokrmům výrazné chuti a ke kořenitým pochoutkám.
Krásně si jej samozřejmě vychutnáte i samotné.
Alergeny: obsahuje siřičitany
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.
TIP: Skladujte při teplotě 6 - 10° C v horizontální poloze, aby byl korek zmáčený vínem.
OCENĚNÍ
GOLD MEDAL - Prague Wine Trophy 2019